Kako prepoznati bolest?

Kako prepoznati bolest
  • Loša slika o sebi, manjak samopoštivanja, osjećaj poniženja, neki unutarnji strahovi mogu biti uzrok brige i stresa.
Kako vam emocije šalju signale?

Emocije su uvijek prva manifestacija svega. Svi mi različite emocije doživljavamo na različite načine, kako bi prilagodili svoja umna i tjelesna stanja noseći se s brojnim izazovima u okružju u kojem se krećemo. Ako nam je fokus na nekom izazovu i problemu, te se na kvalitetan način posvetimo sebi, osvijestit ćemo ono što u ubrzanoj svakodnevici ne uspijevamo zamijetiti i proživjeti. Zapisi o našem životu koji su ostali pohranjeni kroz sva naša iskustva, mogu iz skrivene dubine izaći na površinu i postati vidljivi. Nije ni čudo da nas znanstvenici sve više upozoravaju da više promatramo sami sebe, tj. obratimo pozornost na upozorenja i znakove koje nam tijelo šalje. U životu nažalost ljudi najčešće ignoriraju ili krivo tumače te signale.

Kako prepoznati signale iz tijela?

Ne treba posebno dokazivati da kada smo dobro raspoloženi i sretni istovremeno se aktiviraju tri energetske zone u tijelu ili čakre – solarni pleksus, lice i donji dio trbuha. Nasuprot tome, osjećaj srama ili gađenja, aktivira zone koje se nalaze oko grla i usta. Kada smo bijesni, pogođeni su naš donji dio lica, ruke i grudi.

Depresija je osjećaj u čitavom tijelu. Znanstvenici tvrde da neke od alergija mogu biti posljedica problema s emocijama. Možda godinama patite od alergija, ali ne znate zbog čega se javljaju. Uzrok tome može biti vaš unutarnji strah.
Visoka temperatura, svrbež i astma mogu biti uzrokovani mentalnom bolešću.
Prekomjerna težina može biti uzrokovana preokupacijom s manjom ili nepostojećom manom – previše brige oko nekih imperfekcija na vašem tijelu.

Stres kao okidač

Stres može utjecati na impulse koji dolaze do želuca te se mogu javiti neugodne posljedice. Želučane tegobe veoma su često uzrok problema s neriješenim emocijama ili konflikta emocija: nemogućnosti preuzimanja odgovornosti, odrastanja i pronalaženja izlaza iz ozbiljnog konflikta. Kada odbijemo vidjeti unutarnji konflikt onda se on manifestira na fizičkoj razini kako bi vaš mozak obratio pažnju.

Naš cilj jeste

  • Pomoći vam da sami dođete do uvida kako imate svu moć koja vam treba kako bi se učinkovito i uspješno nosili sa svim životnim plimama i osekama.
  • Bez obzira o kakvom se izazovu kroz koji trenutno prolazite, pomoći klijentu da umjesto neke reakcije, najčešće ljutnje ili bijesa ili tuge, malo uspori i prihvati sve svoje emocije tj. pažljivo ih promatra i pusti da se manifestiraju.
  • Jedino tada možemo shvatiti kako imamo sve potrebne resurse na raspolaganju da procesuiramo sve te ”neželjenje” emocije i prihvatimo zašto je do njih došlo i tako sprečavamo zdravstvene tegobe.
error: Content is protected !!