Zdravstveni Coaching

Znanstveno je dokazano da je preko 85 posto bolesti uzrokovano raznim psihosomatskim faktorima. Negativna i često nam opterećujuća emocionalna stanja, naši doživljaji, emocije, uvjerenja začahure se u vašoj podsvijesti kao emocionalno odlagalište smeća i dovode to blokade protoka vaše energije u nekom djelu vašeg tijela koje nakon nekog vremena počinje manifestirati određene simptome i bolest. Potrebno je stoga precizno utvrditi točne uzroke vaših smetnji te vidjeti s čime simptomi koje odašilje vaše tijelo mogu biti povezani. Kada otkrijemo uzroke, određujemo na koji način nastavljamo raditi.

Što vam nudi zdravstveni coaching prema holističkom principu?

Prije svega važno je shvatiti da ste jedino vi kao klijent ”stručnjak” ne samo za svoj problem, nego i rješenje. Međutim, nije lako doći do rješenja i u tome leži tajna. Nije lako jer se u nekim situacijama osjećaju nesigurno, bespomoćno, nemoćno, pa često zaborave da imaju svoje vlastite resurse i potencijale koje ne moraju tražiti negdje ”vani” samo ih nisu svjesni.

Primjenjujemo metode i tehnike koje mogu pomoći klijentu da polako dođe do potisnutih i skrivenih resursa,i uvida koje će pomoći osobine ne samo da bolje shvati samog sebe, nego da sagleda na jedan potpuno drugačiji način i sve druge ljude oko sebe. Kada dosegnemo tu točku, onda klijenti sami dolaze do rješenja. Upravo zato naglašavamo da ne dajemo savijete nego vodimo klijente kroz proces koji kod nekoga može trajati krače ili duže, ovisno o temu o kojoj se radi. Kroz taj proces klijent postupno i temeljem novih uvida, iskustava i perspektiva, uči kako da sam dođe do rješenja. 

Ciljevi

 • Zdravstveni coaching ima za cilj očuvati te unaprijediti tjelesno, mentalno, emocionalno i duhovno vaše stanje. Budući da svaka ljudska emocija ima svoju lokalizaciju u tijelu te nas dovodi do disbalansa, može rezultirati određenom simptomatologijom. Ukoliko emocija ili više njih ostanu nerazgrađene, obično prelaze u neku bolest koja se ne mora odmah manifestirati.
 • Znanstveno je dokazano da je preko 85 posto bolesti uzrokovano raznim psihosomatskim faktorima. Negativna i često nam opterećujuća emocionalna stanja, naši doživljaji, emocije, uvjerenja začahure se u vašoj podsvijesti kao emocionalno odlagalište smeća i dovode to blokade protoka vaše energije u nekom djelu vašeg tijela koje nakon nekog vremena počinje manifestirati određene simptome i bolest. Potrebno je stoga precizno utvrditi točne uzroke vaših smetnji te vidjeti s čime simptomi koje odašilje vaše tijelo mogu biti povezani. Kada otkrijemo uzroke, određujemo na koji način nastavljamo raditi.

Teme za zdravstveni coaching

 • Definiranje uzroka raznih bolesti i simptoma
 • Različite ovisnosti
 • Različita simptomatologija i bolesti
 • Sindrom sagorjevanja ili tzv. burnout
 • Nesanica
 • Problemi i poremećaji vezani uz prehranu
 • Hormonalni disbalansi
Energetska medicina

Energija je sve što postoji E = mc2

Koristeći principe Energetske medicine, možete vrlo lako optimizirati prirodne sposobnosti svoga tijela da se iscijeli i ostane zdravo. Možete unjeti obnovljenu snagu u vaše umorno tijelo, povratiti vitalnost iscrpljenom umu i podariti novi polet potonulom duhu. Vaše tijelo osmišljeno je da iscjeljuje samo sebe. Pokazat ćemo vam kako da radite s elektromagnetskim i još suptilnijim energijama koje daju život vašem tijelu jer upravo te energije čine temelj vašeg zdravlja.

Energetska psihologija

Podignite na višu razinu vaše cjelokupno zdravlje, radosti kojom zračite kao i uspjeh u životu promjenom energije koja ih regulira

Energetska psihologija povezuje znanja o energetskim centrima i energetskim tokovima sa znanjima iz područja neuroznanosti i odgovarajućim tehnikama iz područja psihologije. Radi se na tome da se uklanja energetska blokada koju je stvorila neka trauma ili događaj iz prošlosti koji je stvorio blokadu u vašem energetskom sustavu. Fokus nije na tome kako i kada je neka smetnja nastala, nego u kojem je djelu tijela ta blokada narušila vaš energetski sistem dovodeći do nekog poremećaja. Cilj je zapravo povezati vaš um s tijelom jer polazimo od pretpostavke da je upravo ljudsko tijelo onaj najinteligentniji dio našeg uma.

Mirror therapy

Ogledalce, ogledalce moje, najljepši na svijetu tko je?

Metoda iscjeljivanja zrcalom, pomoći će Vam:

 • da podignete samopouzdanje i samopoštovanje
 • poboljšate sliku o sebi (uključivši i sliku vašeg fizičkog tijela)
 • stišate unutarnju kritiku
 • iscijelite sram kao produkt neke traume koju ste proživjeli

Radi se o holističkom principu koji je utemeljen na konceptima holističke psihologije. U fokusu ove metode nalaze se negativni stavovi koje imamo o sebi kao rezultat emocionalno zlostavljane ili zanemarene osobe u djetinjstvu, najčešće od strane roditelja. Rezultat toga je iskrivljena slika osobe u zrcalu – bez obzira na vanjske uspjehe, one se i dalje osjećaju zarobljeno u svojoj iskrivljenoj slici, nevoljeno i bezvrijedno.

Jednake ili slične osjećaje manifestiraju i osobe:

 • kojima su roditelji emocionalno ugađali te doveli do toga da odrasla osoba (dijete) nije u stanju odvojiti osjećaj identiteta (selfa) od onog roditeljskog.
 • čiji su roditelji ''gušili'' djecu namečući im neke svoje ideale, kriva uvjerenja, neostvarene ambicije koje guše dijete ostavljajući trajne posljedice na psihu

Pomoći ćemo Vam da se rješite i odbacite jednom zauvijek iskrivljenu sliku o sebi te ju uspješno zamijenite s novom i zdravom slikom – slikom tko ste uistinu.

Metoda se ne temelji samo na jednoj tehnici nego na čitavoj seriji primjenjivih znanja s područja psihologije koje se kombiniraju s dva procesa tzv. lomljenja vašeg roditeljskog zrcala u stvaranje novog, koji uključuju čitavu seriju vježbi i domaćih zadataka koje klijent treba samostalno odraditi.

Mentalni detox

U sklopu zdravstvenog coachinga radimo i na čišćenju mentalno-emocionalnih otrova iza vaše podsvijesti. To su vaša ljutnja, bijes, osjećaj krivnje, straha. Do problema dolazi kada stalnim potiskivanjem tih ”negativnih” emocja ljudi gomilaju odlagališta emocionalnog otpada koje postaje okidač bolesti. Zato preporučamo barem dva puta godišnje napraviti veliko spremanje tj. temeljito čišćenje vašeg emocionalni otpada njegovim otkrivanjem i eliminacijom psihosomatskih uzroka raznih bolesti i simptoma. Nakon toga instalirati u vašoj podsvijesti nove programe s ciljem sklada i unutarnjeg povezivanjem na kojem ćete dalje graditi zdrav, sretan i život sa svrhom.

Zdravstveni coaching u sportu

Namjenjen mlađim i starijim klijentima koji se profesionalno bave nekim sportom u svrhu razvoja njihovih potencijala i sportskih dostignuća. Radi se na principu postavljanja ciljeva, planiranja promjenom limitirajućih obrazaca koji koče klijenta a rezultiraju neželjenim ponašanjem i rezultatima unatoč talentima koje klijent posjeduje. Cilj je dosegnuti izvrsnost klijenta kao i maksimalnu sinergiju učinkovitsoti i produktivnosti. Bazne metode rada s klijentom uključuju tehnike rada na emocionalnoj inteligenciji, metaprogramima, mentalni detox, itd. Radi se individualno jedan-na-jedan a koliko je tretmana potrebno utvrđuje se temeljem mentalnog stanja klijenta. Praksa je pokazala da j neki optimum oko 20 sati individualnog rada raspodijeljeno vremenski u tri mjeseca.

error: Content is protected !!