Mentalno zdravlje

Holistički pristup  

Kako se započeti proces liječenja kada su u pitanju emocionalni i psihički problemi, od onih najbezazlenijih kao što su napetost, nervoza, tjeskoba, anksioznost, depresija, pa sve do onih najtežih oblika psihičkih i duševnih poremećaja?

Najčešći psihički problemi vezani su uz naše odnose s drugim ljudima, ponajprije s onima koji su nam najbliži, kao i na radnom mjestu. Čovjek je kao duhovno biće odgovoran za sva zbivanja koja se odigravaju u njegovoj duševnoj i tjelesnoj sferi.

Naši odnosi s bliskim nam ljudima ovise u najvišoj mjeri od toga kakve odnose imamo sami sa sobom. Bilo tko nas može razljutiti ili rastužiti i nakon nekog vremena možda biti i okidač kliničke depresije ili nekog drugog duševnog stanja. Također može osobu učiniti i tjelesno bolesnom (psihosomatske bolesti, autoimune…). Početak svih problema je u nama.

Na putu vašeg oporavka i iscjeljenja može vam pomoći pomoć i podrška na holističkim principima jer tijekom tog procesa prelazite put od neželjenog prema željenom stanju. Drugim riječima, neželjeno stanje je sve ono što želite da izmijenite, a željeno stanje je sve ono što želite postići tijekom tog procesa.

Ova vrsta podrške i pomoći preporuča se ne samo osobama kojima je dijagnosticirana neka vrsta neuroze, nego je izvrsna i poželjna i za sve druge osobe, koje žele podići kvalitetu svog života na jednu višu razinu.

Ova vrsta podrške pomoći će osobi da savla različite životne prepreke i pronađe uspješan način da ih riješi usvajanjem zdravih mehanizama odbrane. Tijekom procesa naučit ćete kako da razumijete, prihvatite i adekvatno kontrolirate svoja raspoloženja, osjećanja, misli i postupke.

Cilj je postići osobni napredak i dostizanje životnog zadovoljstva osobe putem promjene i pružanje podrške u savladavanju teških okolnosti. Primjenom različitih modaliteteta, tehnika i metoda koje se kombiniraju terapijom pokretom i relaksacijom, poput autogenog treninga, energetske medicine,  terapijom relaksacije, i bioenergijom u cilju oporavka i prevencije razvoja zdravstvenih problema i psiholoških smetnji.