Holistički pristup 

Kako započeti proces liječenja kada su u pitanju emocionalni i psihički problemi, od onih najbezazlenijih kao što su napetost, nervoza, tjeskoba, anksioznost, depresija, pa sve do onih najtežih oblika psihičkih i duševnih poremećaja?

Tako da prije svega shvatite i razumijete da je izvor svih naših psihičkih problema duhovne prirode pa i onda kada su u pitanju neke tjelesne bolesti, zato što je prije svega čovjek duhovno biće a ne impulzivna životinja. Čovjek je kao duhovno biće odgovoran za sva zbivanja koja se odigravaju u njegovoj duševnoj i tjelesnoj sferi. Najčešći psihički problemi vezani su uz naše odnose s drugim ljudima, ponajprije s onima koji su nam najbliži, kao i na radnom mjestu.

Naši odnosi s bliskim nam ljudima ovise u najvišoj mjeri od toga kakve odnose imamo sami sa sobom. Bilo tko nas može razljutiti ili rastužiti i nakon nekog vremena možda biti i okidač kliničke depresije ili nekog drugog duševnog stanja. Također može osobu učiniti i tjelesno bolesnom (psihosomatske bolesti, autoimune…). Početak svih problema je u nama.

Na putu vašeg oporavka i iscjeljenja može vam pomoći pomoć i podrška na holističkim principima jer tijekom tog procesa prelazite put od neželjenog prema željenom stanju. Drugim riječima, neželjeno stanje je sve ono što želite da izmijenite, a željeno stanje je sve ono što želite postići tijekom tog procesa.
Ova vrsta podrške i pomoći preporuča se ne samo osobama kojima je dijagnosticirana neka vrsta neuroze, nego je izvrsna i poželjna i za sve druge osobe, koje žele podići kvalitetu svog života na jednu višu razinu.