Oslobodite se blokada, trauma, strahova…pomoću Wingwave metode

Tko danas ne pati od stresa i svih negativnih posljedica koje nam ostaju za ”uspomenu” iz neke davne ili recentne prošlosti, i to je OK jer je dio svih naših iskustava a naš je zadatak sve to doživjeti i ”preraditi” sve emocije inače dolazi do problema a da ne razumijemo uzroke. Kao rezultat neprerađena stresa vraćaju nam se stalno i iznova neugodne slike i osjećaji vezani uz tu neku situaciju koju smo ”zakopali” duboko u našu podsvijest i ne razumijemo što je to što nas koči i onemogućava da koristimo sve naše potencijale.

Kako se otkočiti?
Neki problem, kao što je ”osjećaj zakočenosti”, blokade, nejasnoće razmišljanja, itd. može se manifestirati kao posljedicom ne jednom nego više ”neprerađenih” emocija a da nam uopće nije jasno o čemu se tu radi. Dok vi mislite da je u pitanju emocija bijesa ili ljutnje, naša podsvijest nam govori da su u pitanju sasvim druge emocije na koje ne bi nikada niti pomislili – emocije gađenja, tuge, nemoći, krivnje, itd. Ukoliko želite otkloniti neki od gore spomenutih osjećaja, treba prije svega otkloniti emocije koje smo identificirali na specifičan način za vrijeme tretmana testom koji se u Wingwavu zove miostatički test. Tim testom testiramo svaku moguću emociju koja se pokaže kao slaba ili stresna i onda na njoj radimo budnim REM pokretima.

Wingwave metoda koja je nastala na temeljima odličnih rezultata EMDR metode (desentizacija i reprocesiranje pokretima očiju) koju je osmislila Francine Shapiro, američka psihologinja u liječenju post-traumatskog sindroma. Wingwave je pokazao izvrsne rezultate u svrhu razgradnje stresa na dnevnoj bazi a osmislila ju je Cora Besser Siegmund i njezin suprug, oboje psihoterapeuti. Metoda se temelji na novijim spoznajam o tome kako funkcionira naš mozak s osnovnim ciljem postizanja uspjeha i zadovoljstvom životom. Radi se zapravo o kombinaciji jednako učinkovitih metoda s područja neurolingvistička programiranja i budne REM faze putem već spomenuta miostatička ili tzv. O-Ring testa koji je u funkciji kompasa za detektiranje neke stresne teme. Jednostavno se izvodi na način da klijent oblikuje palac i kažiprst u čvrsti prsten, a coach ili terapeut testira snagu i čvrstoću mišića pri određenoj izjavi. Ukoliko je snaga slabijeg intenziteta, radi se o stresnoj reakciji. Kada je test jak, tj. kada klijent čvrsto drži svoj kažiprst u prstenu, znači da mu je tema prihvatljva tj. savladati. Test je doista i više nego vjerodostojan zato što je naše tijelo za razliku od uma, nepristrano pa na ovaj način može se razotkriti ono što se skriva u podsvijesti.

Kako vas tzv.emocionalni mozak drži u šaci?
Mogu iz osobnog iskustva posvjedočiti da wingwave metoda može biti doista super učinkovit način brzog otklanjanja mentalnih i emocionalnih blokada, stresa, kontrole emocija, paničnih napadaja, treme, raznih ovisnosti. Osim toga pomaže u razvijanju kreativnosti, mentalnih sposobnosti, rada na samopouzdanju, rješavanju konfliktnih situacija, posljedica stresa u obitelji ili razočaranja u druge ljude, itd. Drugim riječima, mala intervencija donosi značajne pomake kako u vašem osobnom tako i profesionalnom razvoju.

Bit funkcioniranja ove metode leži u načinu rada naša mozga koji na svaku našu informaciju reagira svjesnim i emocionalnim razumijevanjem. Naime naš limbički sustav mozga upravlja našim emocijama tj njihovim svjesnim i nesvjesnim razumijevanjem, dok je naš ”napredni” dio mozga – kortex zadužen za spremanje ili skladištenje svih informacija, učenja i razmišljanja. Svi vanjski podražaji poput slika, zvuka i mirisa stižu prvo upravo u ovaj dio mozga,stoga se upravo prvo i javlja neka emocionalna reakcija na neki podražaj ili događaj izvana a tek potom racionalna. Limibički mozak odmah šalje signal da (ukoliko) se radi o nekoj stresnoj situaciji upravo taj djelić sekunde može dobrim djelom diktirati naš budući život jer upravlja našim okružjem tj ljudima kojima smo okruženi pa i izborom posla kojim se netko bavi. Tu su pospremljena sva naša iskustva koja smo doživjeli tijekom dana a dok spavamo traje ‘pospremanje’ u mozgu poput razvrstavanja stvari kada spremamo naše ormare i ladice – što će se preraditi a što još dublje potonuti u našu podsvijest i odatle nas ”mučiti”.

Drugim riječima, primjenom wingwave intervencije sve podatke koje naš mozak nije mogao preraditi tijekom noći, prebacuju se iz limbičkog sustava u naš cerebralni korteks, odnosno vanjski sloj mozga, koji sudjeluje u čitavom mnoštvu funkcija, poput percepcije osjetila, kontrole motoričkih funkcija i učenja. Jednom kada se odradi taj proces više ga nije potrebno ponavljati budući da se ‘problem prebacio’ iz hipotalamusa u hipokampus pa se više ne može vratiti nazad. To je kao kad primjerice u neki nam omiljeni crni ili zeleni napitak dodamo mlijeko, ono se više ne da izvući van. Wingwave metoda temelji se na prirodnoj sposobnosti ljudska mozga da u REM fazi sna ”prerađuje’ sve što doživimo tjekom dana a potom tako ”obrađene” informacije spremi u stalnu memoriju.

Blokade ili kronično stresne situacije događaju se kad naš mozak ne uspije obraditi određenu informaciju pa taj proces bezuspješno ponavlja danima, tjednima, godinama. Wingwave intervencija omogućuje da tijekom dana svjesno radimo na nerazriješenim emocijama koje su nastale kao posljedica neugodnih životnih iskustava koja u slučaju da se ne razrade ostanu zacementirana te nas koče u potpunom korištenu svih naših resursa i potencijala koje svi posjedujemo a da ih uopće nismo osvijestili.

Područja primjene Wingwave
Ova doista učinkovita i brza metoda za otklanjanje najrazličitijih smetnji, našla je svoju primjenu u zdravstvu, pedagogiji,show businessu, sportu.
Brojna su svjedočanstva ljudi o rezultatima nakon što je metoda pomogla mnogima da već nakon nekoliko seansi postanu daleko mirniji,opušteniji,produktivniji,uspješniji. Glavni je preduvjet za takav život naravno postizanje emocionalna balansa i ravnoteže a upravo wingwave intervencije zadiru u sve one emocije koje nas koče, blokiraju i onemogućavaju da budemo najbolja verzija sebe.

Postupak
Temeljni postupak kako se izvodi ovaj postupak su brzi pokreti očiju ili buden REM faze kojima se mozak ”reprogramira” na način da prestaje reagirati na negativna iskustva koja su nas opteretila i izazvala stres ili trauma. Nakon tretmana u kojem smo prvo otklonili neugodan osjećaj bespomoćnosti (npr. strah od javnog nastupa) gdje smo detektirali miostatskim testom da se radi o emocijama stida, ljutnje, zbunjenosti, straha.To znači da nakon naše intervencije ne samo što smo obavili posao i to ne ”jednokratno” nego smo instalirali nova uvjerenja te osjećaj zadovoljstva, vlastite vrijednosti ili hrabrosti za sve buduće takve ili slične stresne situacije koje nam više neće zadavati muke ni osjećaj nelagode.

Vaš strah nije mentalni problem nego samo psihološki odgovor koji možete promjeniti ako vam se ne sviđa. Zato se zahvalite vašoj prošlosti na svim lekcijama i recite budućnosti da ste sada i ovdje spremni prigrliti ju.