Borite se protiv zla!

Neki dan sam se malo podsjetila naravoučenja velikog Carl G. Junga iz djela ”Sinchronicity: An Acausal Connecting Principle”

Znala sam već dosta o sinkronicitetu kao jednom od prirodnih zakona ali ovo mi se djelo odlično uklopilo u kontekst vremena u kom živimo. Tako je i poruka koju sam izvukla,  – do savršena svijeta, dolaze samo savršeni ljudi. Znam, mnog se neće složiti što je i prirodno jer ništa ne znaju tj. samo misle da znanju. I znaju hrpetine beskorisna znanja koje im ničemu ne služi tj. služi u neke druge svrhe, najčešće one koje drugima ne koriste tj. za njih su štetne.

Nevjerovatno mi je da se psihologija danas i dalje omalovažava u mnogim znanstvenim krugovima tj i dalje se drži da je to neka pseudoznanost, a zamislite, s druge strane, svi oni znanstvenici koji su u potrazi za tamo nekom crnom rupom po svemiru, akreditiraju se kao veliki genijalci. Pa vam postavljam vrlo jednostavno pitanje a odgovor je onda sel-explanatory za svakog, tj.svaki je komentar suvišan – recite mi, što je za vas bitnije, psihologija koja je za mene znanost o duši ili crna rupa?

Ljudi moji, ako itko od vas vjeruje da sistem u kojem smo porobljeni misli i brine se o vama, pa dajte onda odite i zamolite sistem da vam se smiluje i podari par sto kuna da platite vaše režije.

Ti si ono što činiš, a ne ono što kažeš da ćeš učiniti

Znamo da na naše dobro unutarnje resursno stanje i sreću utječu hormoni sreće i dobra raspoloženja I neurosprijenosnici, kao što su serotonin i dopamin. Pa kad to znate, pa smijte se ljudi. Smijte se svemu ovome što se dešava oko nas! OK, možete i da plačete. Vaš izbor. Ostanite u kućama buljiti u velike i male ekrane, upijati negativne vijesti, nervirati se, stresirati, frustrirati se. To je siguran put prema mizernom, ogorčenom životu koji će vas polako ali sigurno odvesti do neke kronične bolesti i psihičkih smetnji. Ako ih već nemate pa samo još dublje cementirate svoje stanje. E da, samo slušajte najnovijeg stručnjaka za zdravlje na području epidemiologije i virologije, poznata filantropa kojem je toliko stalo do nas, da ono, ne spava noću od brige!

Carl Jung je rekao da ‘‘You are what YOU DO, NOT what you say that YOU WILL DO”!  Ja sigurno više vjerujem jednom znanstveniku nego prodavačima magle. Da se nadovežem i na Alberta Einsteina koji je bio prilično dobro upoznat s Jungovim istraživanjem. Da je tomu tako govori i njegova izjava.

”We must remember that we do not observe nature as it actually exists, but nature exposed to our methods of perception. The theories determine what we can or cannot observe…Reality is an illusion, albeit a persistent one’‘.

Pozitivom protiv crnila

Ova izjava ne samo da potvrđuje da je realnost jedna velika iluzija, doduše stabilna ali trajna. Potvrđuje da se Einstein itekako složio sa činjenicom da je sve privid, tj. da materija zapravo ne mora ni postojati. Ako je tako, onda i naša svijest iz koje dobivamo sve informacije mora biti primarna, a ako je primarna mora biti povezana u kolektivnu svijest

I ja sam polako počela shvaćati malo prekasno, ali ok, bolje ikada nego nikada, da moje želje izazivaju sve događaje, ti to naravno nije nimalo slučajno. Znate li da se najveće tajne kriju baš na najočiglednijim mjestima, nama ispred nosa, a mi slijepi. To je posebno važno na ovim našim prostorima gdje nas se i dalje truje mržnjom koja se promovira – mržnjom protiv svega što dolazi iz prrodnih zakona a ne onih koje je stvorio čovjek. Stoga je posebno važno da shvatite i uočite to negativno djelovanje koje dolazi sa svih strana i da se borite protiv toga. Kako? Pa za početak, možete da ugasite ili da ne čitate sve ono što govori o nečem lošem i negativnom a što u vama još više pojačava osjećaj nezadovoljstva, frustracije i stresa. Sve gasite i bacite. Ne sutra kad to nešto prođe. Odmah – sada i ovdje! Eto vam recept koji ništa ne košta. I opet, odluka je na vama.

Posvetite se sebi i nastavite svijesno sanjati

Posvetite se svojim iskonskim željama, a budućnost će odraditi svoje a protiv negativnog i lošeg, borite se isključivo POZITIVNIM, jer znate što? Zlu nikako ne odgovara da njega krenete isto zlom. To je sasvm pogrešna strategija. I na kraju, postoji samo jedno ultimativno oružje protiv zla a to je: Jednostavno ga NE PRIMJEĆUJ, jer ono o čemu se ne govori i ne misli – NE POSTOJI. Ponavljam, NE POSTOJI!

Mirella rasicAuthor posts

Avatar for mirella rasic

Mirella Rasic Paolini, Holistički terapeut