Strah je vaš najveći neprijatelj

Kako se vi suočavate sa strahovima na dnevnoj bazi? Željeli mi to priznati ili ne, svi se mi suočavamo sa ”malim” i ”velikim” strahovima. U malim ili velikim dozama. Svjesno ili u najvećem broju nesvjesno. Drugo, svatko od nas ima sposobnost transformirati negativan strah s pozitivnim (npr strah od bolesti, od ispunjavanja svojih ili očekivanja drugih, neuspjeha, Itd). Svi su ti strahovi itekako opipljivi i stvarni’ u glavama ljudi.

Pitanje je kako se povezati sa svojim unutarnjim Ja? Moguće je. I zahtjeva jedan uvjet a taj je da se zapitate koja je uopće svrha vašeg života? Zašto živim? Da li se ikada upitate ovo pitanje ujutro kad se ustanete i odmah pohitate nesvjesno u onu istu rutinu kao i jučer? Na autopilotskom stanju, što ima za posljedicu da prestajemo biti svjesni onoga što se događa s nama. Kada smo na autopilotu živimo zapravo pod većim utjecajem naših podsvjesnih misli i osjećaja zbog čega se na vanjske podražaje odazovemo reaktivnije i impulzivno.

Živite li život sa svrhom?

Zapitajte se kako ću ja to danas ostvariti tu moju svrhu u životu – ako je imate. Ako ne, zašto se ne bi pozabavili tim pitanje? Život je puno vise od svakodnevne rutine, lažnih i prolaznih uspjeha, sjaja, slave …

Živim li uopće prema svojim standardima i potencijalima? Koristim li sve svoje umne resurse i potencijale ili to prepuštam nekom drugom? Taj netko drugi ja definitivno vaša podsvjest – ključ za otvaranje mnogih vrata i dobijanje odgovora na pitanja na koja ne znate odgovore. Ipak, u čitavoj priči ima taj jedan ”ali” – a to je da si uopće postavite takvo pitanje. I to je nešto, tj. dobar početak da se pomaknete vaš um iz zone straha prema zoni učenja i rasta. Baš u tom pitanju o svrsi života leži odgovor na pitanje kako možete transformirati vaše strahove.

Stoga dragi moji, prebacite vaš fokus sa svakodnevnih pitanja kojim popunjavate vašu svakodnevnu rutinu. Prebacite ga na puno smislenije i dublje pitanje ili pozitivan strah koji će budete li dovoljno uporni i radili na sebi pobijediti ili transformirati onaj vas egzistencijalni strah koji vas nemilice troši i čini nesretnim, frustriranim.

Sreća se ne može glumiti

Svatko zna za sebe kako se osjeća u dubini duše i zna da ne može glumiti sam sa sobom. Može pre drugim ljudima glumiti uspjeh i sreću, dok istovremeno zrcali svoj unutarnji strah i nesigurnost koju neki ljudi znaju ”pročitati.”

Zapamtite da je baš taj strah glavni neprijatelj vašem zdravlju, uspjehu itd. ne drugi ljudi, ne klima, ne politika. Znam da uopće nije lako i jednostavno.

Upornim radom na sebi, ne na drugim ljudima, malo po malo i vi postajete bliži samim sebi, kvalitetnije komunicirate sa sobom, zadovoljnije ste a tu pozitivnu vibru prenosite i na druge. Baš je jednostavna životna filozofija a mi smo ju toliko zakomplicirali

Sasvim sam sigurna da i vi i ja imamo svoju misiju koju prije svega moramo osvjestiti a potom i ostvariti jer nam daje puni smisao u životu. Ja sam nakon dosta godina rada na sebi spoznala da je moja misija pomagati i slušati Vas te razumjeti što se u Vama događa. Drugim riječima – motivirati, inspirirati i potaknuti Vas da se dalje sami razvijate.

Ja svoj posao s ljudima radim s ljubavlju, suosjećanjem, radoznalošću dvogodišnjaka, s velikim poštovanjem i veseljem zato što mislim da ste vrijedni baš takvi kakvi jeste, s velikim potencijalom za pozitivne promjene kojega niste ni svijesni. A Vi? Vjerujete li u sebe?