Sreća se ne može glumiti


Strah je vaš najveći neprijatelj

Kako se vi suočavate sa strahovima na dnevnoj bazi? Željeli mi to priznati ili ne, svi se mi suočavamo sa ”malim” i ”velikim” strahovima. U malim ili velikim dozama. Svjesno ili u najvećem broju nesvjesno. Drugo, svatko od nas ima sposobnost transformirati negativan strah s pozitivnim (npr strah od bolesti, od ispunjavanja svojih ili očekivanja drugih, neuspjeha, Itd). Svi su ti strahovi itekako opipljivi i stvarni’ u glavama ljudi.

Pitanje je kako se povezati sa svojim unutarnjim Ja? Moguće je. I zahtjeva jedan uvjet a taj je da se zapitate koja je uopće svrha vašeg života? Zašto živim? Da li se ikada upitate ovo pitanje ujutro kad se ustanete i odmah pohitate nesvjesno u onu istu rutinu kao i jučer? Na autopilotskom stanju, što ima za posljedicu da prestajemo biti svjesni onoga što se događa s nama. Kada smo na autopilotu živimo zapravo pod većim utjecajem naših podsvjesnih misli i osjećaja zbog čega se na vanjske podražaje odazovemo reaktivnije i impulzivno.

Živite li život sa svrhom?

Zapitajte se kako ću ja to danas ostvariti tu moju svrhu u životu – ako je imate. Ako ne, zašto se ne bi pozabavili tim pitanje? Život je puno vise od svakodnevne rutine, lažnih i prolaznih uspjeha, sjaja, slave …

Živim li uopće prema svojim standardima i potencijalima? Koristim li sve svoje umne resurse i potencijale ili to prepuštam nekom drugom? Taj netko drugi ja definitivno vaša podsvjest – ključ za otvaranje mnogih vrata i dobijanje odgovora na pitanja na koja ne znate odgovore. Ipak, u čitavoj priči ima taj jedan ”ali” – a to je da si uopće postavite takvo pitanje. I to je nešto, tj. dobar početak da se pomaknete vaš um iz zone straha prema zoni učenja i rasta. Baš u tom pitanju o svrsi života leži odgovor na pitanje kako možete transformirati vaše strahove.

Stoga dragi moji, prebacite vaš fokus sa svakodnevnih pitanja kojim popunjavate vašu svakodnevnu rutinu. Prebacite ga na puno smislenije i dublje pitanje ili pozitivan strah koji će budete li dovoljno uporni i radili na sebi pobijediti ili transformirati onaj vas egzistencijalni strah koji vas nemilice troši i čini nesretnim, frustriranim.

Sreća se ne može glumiti

Svatko zna za sebe kako se osjeća u dubini duše i zna da ne može glumiti sam sa sobom. Može pre drugim ljudima glumiti uspjeh i sreću, dok istovremeno zrcali svoj unutarnji strah i nesigurnost koju neki ljudi znaju ”pročitati.”

Zapamtite da je baš taj strah glavni neprijatelj vašem zdravlju, uspjehu itd. ne drugi ljudi, ne klima, ne politika. Znam da uopće nije lako i jednostavno.

Upornim radom na sebi, ne na drugim ljudima, malo po malo i vi postajete bliži samim sebi, kvalitetnije komunicirate sa sobom, zadovoljnije ste a tu pozitivnu vibru prenosite i na druge. Baš je jednostavna životna filozofija a mi smo ju toliko zakomplicirali

Sasvim sam sigurna da i vi i ja imamo svoju misiju koju prije svega moramo osvjestiti a potom i ostvariti jer nam daje puni smisao u životu. Ja sam nakon dosta godina rada na sebi spoznala da je moja misija pomagati i slušati Vas te razumjeti što se u Vama događa. Drugim riječima – motivirati, inspirirati i potaknuti Vas da se dalje sami razvijate.

Ja svoj posao s ljudima radim s ljubavlju, suosjećanjem, radoznalošću dvogodišnjaka, s velikim poštovanjem i veseljem zato što mislim da ste vrijedni baš takvi kakvi jeste, s velikim potencijalom za pozitivne promjene kojega niste ni svijesni. A Vi? Vjerujete li u sebe?

DOM & OBITELJOBRAZOVANJE & LIDERSHIPZDRAVLJE & LIFESTYLE

error: Content is protected !!