Kako ste? Jučer mi se javila jedna klijentica ali ne za online trening na području rasta i osobnog razvoja nego da me konzultira što joj mogu preporučiti za hrpu simptoma koje mi je nabrojala da ima: od kombinacije od konstipacije do čestih odlazaka na zahod i do deset puta dnevno uz koje se vežu abdominalni bolovi i nadutost, suha crvena koža, akne, osjećaj stalnog umora i slabe koncentracije, nesanice, …i što sve ne. Ja sam ju odmah pitala ima li problema sa crijevima na što je potvrdno odgovorila i rekla mi da čeka već dva mjeseca na specijalistički pregled kod gastroenterologa i da ne može više pa da li znam što bi joj moglo pomoći. Nakon uzimanja anamneze rekla sam joj da postoji mogućnost da je u pitanju disbioza tj sindrom propustljivih crijeva, za što klijentica nije nikad čula. Možda i ulcerozni kolitis ali tu dijagnozu mora utvrditi liječnik specijalist. Ne ja.

Znate li da možda patite od tzv. sindroma propusnih crijeva?

U čemu se radi. Počela sam joj objašnjavati kako funkcionira naš gastro-intestinalni (GI trakt) i što je bitno da zna i ona, a i ti ako ne znaš. Ovako, vaš GI trakt ima debeo da tako kažem travnati debeli mukozni zid. Njega čine dobre bakterije ( Bifidus bacterium, Lactobacillus acidophilus). Ima 4 osnovne funkcije tj odgovoran je za : razlaganje hrane; za apsorpciju hrane; za zaštitu krvi od bilo kojih opasnih patogena za prehranu malih stanica koje pokrivaju gastro-intestinalni trakt; stvaranje novih stanica u GI traktu svakih 3-5 dana.

Kada taj zid počne pucati sve dok se ne raspadne, nastaje tzv sindrom propusnih crijeva . Taj oslabljeni zid stvara dovoljno prostora tako da razni toksini i bakterije mogu slobodno ući u vaš krvotok. Te bakterije i toksini izazivaju upalne procese u određenim dijelovima tijela. Od tog poremećaja probavnog trakta na koje se zalijepe brojne bolesti ako ne poduzmemo nešto, pati jako puno ljudi. Čak i djeca.

Što je uzrok propusnih crijeva?

Što je moglo utjecati da taj zid počne pucati tj postane propustan? Antibiotici, lijekovi statini za snižavanje masnoća u krvi, kortikosteroidi, tablete protiv bolova (ibuprofen), različiti toksini iz hrane, metali koje sadrže većina cjepiva.

Postoje još neki faktor koji mogu da utječu na propusnost vaših crijeva stoga je dobro napraviti laboratorijsku provjeru – da li set izloženi plijesni, kemikalijama i teškim metalima? Ti se testove lako daju provjeriti u svakom bolje opremljenom privatnom laboratoriju. Cjena na test za prisutnost occa 10 toksičnh tvari oko 350,00 kn.

Isijeljenje prirodnim putem

Kako se izliječiti? Vrlo lako.

  1. Izbacite 3 stvari iz prehrane koje su kao ulje koje dolijevate na vatru: Hibrid pšenica koja se masovno se koristi u mlinarstvu, prehrambenoj i farmaceutskoj industriji;  rafinirane šećere; mlijeko i mliječni proizvodi .
  2.  Uvedite svakodnevno unošenje dodataka prehrani probiotika i to sat vremena prije obroka (najbolje prije doručka). To će omogućiti da probiotik prodre duboko unutra u vaš organizam i tako vas zaštititi tijekom dana.
  3. Uvedite  u prehranu dvije biljke koje ublažavaju i iscjeljuju raspucane ili totalno razbijene zidove koji uopće više niti ne postoje. Prva je aloe vera. Druga je  unutrašnja kora biljke crveni brijest.

Naučite čitati simptome koje vam šalje vaše tijelo

Klijentici s početka priče, sam preporučila uzimanje posebno napravljenog praha mješavina ovih biljaka. U očekivanju njezina specijalističkog pregleda za mjesec dana, došlo je do znatnog smirenja stanja njezinih crijeva i općeg stanja. Nestali bolovi i crijeva su se smirila. Uzimala je biljni pripravak od unutarnje kore crvenog brijesta 3x dnevno. Ovu ljekovitu mješavinu u obliku praha koju ja radim i preporučujem svojim klijentima sastoji se od pravilnog omjera biljaka brijesta, zatim Myrrh (smirna) prirodne smole ekstrahirane iz malih, trnovitih vrsta drveća iz roda Commiphora. Myrrh je veoma moćan antimikrobni agens koji iscjeljuje). U prah se dodaje i kanadska žutika.

Pripravak se troši 1xdan. Ako imate totalni poremećaj i idete i do deset puta na toalet, doza se povećava. Kad se crijeva malo umire, onda samo dva puta a kad se sredi stanje jednostavno više ne morate uzomati ovaj biljni pripravak.

Upamtite – najbolji vodič kojega svi posjedujemo jeste odgovor koji dobijamo od našeg tijela koji nam šalje signale u obliku znakova ili simptoma kada nešto ne valja. Prilagodite se tome. Naučite čitati znakove i simptome koje vam šalje vaše tijelo u najboljoj namjeri da vam pomogne a ne da vas uplaši. Doduše, ponekad su simptomi jako žestoki a to je zato što ste se oglušivali na one manje simptome koje vam je tijelo slalo kao signale a vi ste odlagali to za sutra ili se trpali lijekovima protiv bolova, jeli. Pili i živjeli nezdravo. Vrijeme je za buđenje!

Dobro zdravlje zahtjeva i promjenu životnog stila!

Za kraj, neće vam pomoći ni ti biljni pripravci ako se ponovo vratite starom stilu života. Bez praćenja signala koje vam šalje tijelo i discipline, uz koju naravno ide i motivacija, nema ni zdravlja, dragi moji. Zato neka vam vaše zdravlje i psihofizičko ali i ono duhovno bude vječna motivacija i onda se doista ne morate brinuti ni panično bježati od nikakvih nevidljivih neprijatelja.

Ne čekajte bolest 

Zakažite vaš tretman za informacije, konzutacije ili tretman

FocusIN Centar fizičkog, mentalnog i duhovnog zdravlja, osobnog rasta i razvoja

tel. + 385 99 7815 790   info@focusin.eu 

 

 

Mirella rasicAuthor posts

Avatar for mirella rasic

Mirella Rasic Paolini, Holistički terapeut