Zašto se javljaju problemi s radom štitne žlijezde?

Glavni problemi nastaju kao posljedica naše povećane težnje da kontroliramo svoju okolinu i odnose s najbližima u obitelji.  Uzroci mogu biti višestruki:

Patimo jer nismo realizirali neke svoje potencijale;

-Zbog osjećaja gubitka kontrole ili osjećaja bespomoći nad vlastitim životom;

-Previše stresa koji traje duže vrijeme.

Zbog svega toga ta mala ali životno važna žlijezda postaje potkapacitirana da sve te naše uzroke na neki način kompenzira i zaštiti nas, i okreće se protiv nas. Problem prvo nastaje u žlijezdi kao energetskom organu, da bi se zdravstveni problemi manifestirali kasnije i na fizičkom nivou. Što više i pod svaku cijenu nastojimo zdržati neko stanje ili ”uhvatiti” sreću, to gubimo više energije.

Ti energetski napori dovode do postupnog oštećenja tkiva – pojavljuju se čvorići tj. organske promjene koje ograničavaju nekontrolirano trošenje energije. Tu prije svega mislim na probleme u ljubavnim vezama ali i s djecom pri čemu imamo osjećaj da gubimo kontrolu i da smo bespomoćni koliko god željeli promijeniti tu drugu sobu. Međutim ako želimo promijeniti drugoga, moramo prvo krenuti od promjena na sebi.

Da li se prepoznajete? Želite otkriti točne uzroke vaših simptoma ili bolesti? Želite naučiti učinkovite tehnike kako da ti simptomi nestanu ili da ublažite bolest ako je već prerasla u kronično stanje uz koje ide i farmakoterapija? Detoksifikacija vaših ustajalih emocija mogao bi biti pravi izbor za vas.

Nazovite ili pošaljite e-mail za dalje konzultacije.

FocusIN Centar za holistički stil života.

Mirella rasicAuthor posts

Avatar for mirella rasic

Mirella Rasic Paolini, Holistički terapeut