Sve je više autoimunih bolesti – kako ih prevenirati?

Imate li dijagnosticiran tireoiditis, dermatitis, artritis, kolitis, sistemski eritemski lupus, celijakiju, astmu, ili neku drugu bolest? Nažalost, i vi ste dio statistike mnogih oboljelih od raznih autoimunih bolesti koje su postale pošast današnjeg ”modernog” i ubrzanog načina života.

Sve je više oboljelih a pretpostavljam da će se njihov broj udvostručiti za koju godine nakon pandemijskog stila života koji je sve samo ne zdravi stil življenja. Iako konvencionalna medicina nema odgovore o uzrocima ovih bolesti koje nisu postojale prije sto godina, proučavajući i baveći se integrativnom medicinom s jedne strane, te koristeći znanja konvencionalne opće i kliničke medicine, držim da se ove bolesti pojavljuju kod ljudi koji žive duže vremena s veoma lošim navikama – navikama u načinu razmišljanja, prehrani, previše stresa koji osoba više nije u stanju da drži pod kontrolom, toksičnim vezama i ljudima. Sve to skupa možemo podvesti pod zajednički nazivnik a to je NEZNANJE.

Što je uzrok autoimunih bolesti?

Konvencionalna medicina ne poznaje jedinstven lijek koji bi djelovao na uzročnike ove grupe bolesti. Postoji terapija imunosupresivima ili nesteroidnim antiinflamatornim lijekovima na koje ste osuđeni doživotno.

Ja u svojemu protokolu prehrane osobama s autoimunim bolestima preporučujem tzv autoimunu dijetu (koja se opet razlikuje kod svake osobe, ovisno o dijagnozi) koja se oslanja na namirnice koje djeluju antiupalno i koji smiruju pretjerano aktivan ili usporen imunološki sustav. Tj savjetujem da se izbjegavaju u širokom luku sve one namirnice koje uzrokuju tj mogu biti okidači upalnih procesa jer svaka bolest počinje upalom. Etimologija nastavka ”itis” u mnogih bolesti, ukazuje na upalni proces, kao što su mnoge kronične bolesti kao što su bronhitis, tireoiditis, dermatitis, kolitis, kolecistitis,, glomerulonefritis, hepatitis, reumatoiditis, artritis, znači upala (lat.)

Što se dešava? Ako vaše obrambene snage tj vaš limfni sustav koji ima ključnu ulogu u nekom upalnom procesu, ne uspije tijekom 7 dana da ukloni neki štetni čimbenik, akutna upala prelazi u subakutnu, a ako traje 6 tjedana prelazi u kronični oblik tj doživotni. U te kronične bolesti spadaju i autoimune bolesti kod kojih dolazi do poremećaja imunosti tj vaš imunološki sustav reagira kada ne bi trebao da reagira i napada vlastite stanice. Javljaju se autoimune bolesti što ima za posljedicu propadanje tkiva i teške oblike infekcija koje mogu završiti i smrtnim ishodom.

Kako da se hranim?

Što se PREPORUČA od hrane a što TREBA IZBJEGAVATI?

DA – hladno cijeđenim uljima, voću niskog ili nižeg GI, zeleno lisnato povrće, sjemenke, neke integralne žitarice, obavezno fermentirane namirnice, svi prirodni začini , i biljni čajevi od probrana bilja (ovisno o bolesti).
NE – šećer i rafinirane proizvode, umjetna sladila, fruktozu, industrijski obrađenu hranu, svi proizvodi od soje, fast food.

Da, možete se izliječiti

Dolazi mi na konzultacije i dobivam dosta upita od klijenata što da rade s tom bolešću i kako da žive? Najkraći odgovor bio bi – potražite spas u sebi, u prirodi,liječenju prirodnim putem. Otklonite uzrok a ne liječite samo posljedicu. Budući da sam licencirani terapeut iscjelitelj na području prirodne i energetske medicine na temelju dozvole ministarstva zdravlja RH, želim s vama podijeliti par savjeta kada je riječ o prehrani i prirodnim načinom iscjeljivanja ovih bolesti što je ključno ne samo za vaše zdravlje nego i jednu opću kvalitetu življenja.

Prirodnim preparatima i metodama do iscjeljenja. Ne zanemarujte vaše zdravlje. Preuzmite sami kontrolu nad vašim zdravljem i potražite stručnu pomoć.

Dogovorite vaš termin za konzultacije

FocusIN Centar

Zdravlje*Psiha*Ljudski Potencijali

https://focusin-holisticlifestyle.com

V.Kljajića 2, 10000 Zagreb

Tel. + 385 99 7815 790

e-mail: info@focusnow.eu ili info@focusin-holisticlifestyle.com

Mirella rasicAuthor posts

Avatar for mirella rasic

Mirella Rasic Paolini, Holistički terapeut