Kako preživjeti izazovna vremena i ostati normalan?

Možemo imati i posjedovati sve na ovome, međutim ako ne znamo kontrolirati sadržaj i tijek svojih misli koje mogu biti pogubne za nas naše zdravlje, sve ono maternalno je uzalud. Ako želite programirati svoje misli na pozitivne programe onda je nužno znati kako se obraniti od puno negativnih misli kako vas ne b skršio ni jedan tragičan ili dramatičan događaj ili životne situacije. A za to je potrebna mentalna snaga. Evo par tehnika i trikova kako da preživite najizazovnija vremena i ostanete normalni i svoji – tj kako da bildate snagu uma.

Prihvatite zapreke na putu

Prihvatite kao normalno da će vam se u životu prije ili kasnije dešavati neki izazovi. Drugim riječima, ako planirate neki cilj, pripremite se mentalno da ako ili kada na tom putu naiđete na neke zapreke da je to ok i da ne može biti baš uvijek onako kakvo vi sve zacrtate u glavi. Znači pripremite se za to mentalno. Ovo je poglavito bitno za sve perfekcioniste jer je težnja za nepogrešivošću najbolji put kako da sustavno uništavate svoju mentalnu snagu. Stoga budite uvijek spremni da vam se na putu I u svemu što radite pojave tu I tamo neke zapreke . Kad ih prevladate bit ćete još ponosniji na sebe i sretniji.

Izdržite bol

Samo mentalno jaki ljudi mogu izdržati razne neugodnostii bol. Izdržite jer bez njih nema ni mentalne snage. Vježbajte i jednom mjesečno postavite se u neudobnu situaciju tako ćete pripremiti vaš um i tijelo na mala neugodna iznenađenja a vi ćete postajati sve otporniji

Prespavajte emocije

Prespavajte i preradite negativne emocije . Kako se nakupljaju neugodne emocije treba ih znati ” očistiti” tj sve ih pustiti van na slobodu. Ne ih potiskivati. Prespavajte vaše neugodne emocije i počnite se baviti njima sutradan. To će vam pomoći da ojačate jer odgađa neku negativnu emocionalnu reakciju umjesto da odreagirate u trenutku. Umjesto da odreagirate, odgodite za malo kasnije.

Pazite na što trošite svoje resurse

Potrudi se da negativne misli postanu sekundarne i umanjite njihov tijek. Trošiti energiju na razmišljanje o lošim ili stvarima, situacijama ili događajima na koje voljno ne možete utjecati ili ih mijenjati, nemilice ”ždere” vašu dragocjenu energiju, vaš fokus i mentalnu oštrinu, a ne donose nikakav napredak. Ako vam se to nešto ne sviđa, ne gubite vaše resurse a ako vam se i dogodi nešto loše, tražite uvijek nešto pozitivno u životu bez obzira koliko vam to ”malo” izgledalo.

Ograničite distrakcije

Ograničite svjesno sve moguće distrakcije na koje rasipate vaše vrijem, pažnju i energiju. Distrakcije su još jedan način kako slabite svoju mentalnu snagu. Ako je riječ o tehnologiji, što mislite – možete li biti mentalno jaki ako ste 24/7 s njima?

Vjerujte da možete pobijediti!

Mentalni šampioni razmišljaju drukčije jer ulaze u nove stvari, zadatke i izazove s mišlju da oni to mogu. Možete biti mentalno jaki, ali ako vjerujete da ne možete pobijediti onda ćete izletjeti iz utrke.

You can do it! Možetš ti to !

Mirella rasicAuthor posts

Avatar for mirella rasic

Mirella Rasic Paolini, Holistički terapeut