Od liječenja do iscjeljenja

Jer vam ukazuje na učinkovite i konstruktivne načine da se suočite s mnogim životnim izazovima i problemima te vam pomaže u iscjeljenju. Osim toga, ako ste pod velikim stresom, osjećate se blokirano ili prolazite kroz teše životne situacije, potreban vam je proces pružanja psihološke podrške.

Terapije su uglavnom jednom tjedno a koliko će trajati individualna je procjena između terapeuta i klijenta. Može biti tri mjeseca ali i godinu dana.

Modus operandi

Većina psihološke pomoći i terapija fokusiran je na rješavanje nekog problema ili na specifične ciljeve. Drugim riječima, to znači da ćete na prvim konzultacijama zajedno sa mnom odlučiti o zadanim ciljevima tj promjenama koje želite postići u svom životu. Te ćemo ciljeve podijeliti u one manje tj lakše dostižne cjeline, uz akcijski plan tretmana. To može biti u bilo kojoj formi – online ili uživo putem razgovora uz neku od tehnika koja vam predložim kako bi sami naučili upravljati u nekim izazovnim situacijama. Tako se informirate upoznajući se sa svojim izazovom, kao i sa setom alata za suočavanja s vašim problemima.

Rezultati rada bit će uspješniji ako se sami pokrenete na akciju i odlučite potražiti pomoć jer ste osjetili želju da nešto mijenjate u životu u kojem patite. Bez toga (unutarnje motivacije) , nema napretka. Tijekom procesa psihoterapije prolazimo i kroz propitkivanja vašeg sistema uvjerenja koji podrazumijeva izmjenu u nekim vašim životnim aspektima koji su postali disfunkcionalni, zbog kojih osjećate patnju i ne možete dalje napredovati.

Nema prečaca prema napretku

Dužnost mi nalaže da naglasim da rad na sebi i psihoterapija ne znači da ćete na prvom susretu popiti neki čarobni napitak ili kupiti neku ”super učinkovitu” metodu koja ”garantira” rješenje svih vaših briga i problema. Daleko od toga. Dapače. Proces nije uvijek lagan ali vam obećajem da ćete tijekom procesa malo po malo samo doći i racionalno, i emocionalno i intuitivno do mnogih uvida tj da shvatite i sami da se svi vaši problemi bez obzira uz koju sferu života se oni odnosili (brak, obitelj, djeca, posao, zdravlje…) treba rješavati ulazeći u UZROK koji obično proizlazi iz starih obrazaca razmišljanja i općenito životnog stila.

Biti spreman na rad

Zato stalno i naglašavam da zatražiti stručnu pomoć znači i osobno se angažirati, biti spreman na rad i posvećen radu, i moći se suočiti sa svim duhovima (teškim osjećanjima, strahovima, brigama…) koja proizilaze iz uzroka.

Proces rada na sebi putem psihoterapije dat će vam priliku da se sukladno svojim potrebama, nađete licem u lice sa svim vašim izazovima i pitanjima koja vas plaše a koja su često i nesvjesno povezana s nekim vašim problemom. Konačno, cilj rada je ne samo pronaći odgovore i načine rješavanja nekog vašeg problema, nego prije svega da vam dugoročno pomogne u pronalaženju osobne duhovne perspektive u životu. Jedino uz takve zdravo izgrađene temelje koji počivaju na holističkom pristupu koji vas sagledava kao jednu cjelinu, pomoći će vam da se u budućnosti znate suočiti i nositi s vašim izazovima iz pozicije unutrašnje snage i stabilnosti.

Od mraka do svijetla

Naučit ćete čvrsto stajati na zemlji bez obzira na životne turbulencije i potrese tj s onom težom stranom života. Naučit će vas da postanete duhovno osvješteniji, slobodniji kreativniji, autentičniji, hrabriji, empatičniji i odgovorni za svoj život. Bit će vam poticaj da dalje sami nastavite istraživati i tražiti svoj autentični put prema smislenom i sretnom životu. Ako se bilo kada i nađeš u mraku, pomoći će ti pokazati da nikada nisi sam na svijetu i da dokle god živiš uvijek postoji rješenje za svaki problem.

Mirella rasicAuthor posts

Avatar for mirella rasic

Mirella Rasic Paolini, Holistički terapeut