Kad te život nokautira


Želiti li biti pobjednik ili gubitnik?

Za sve vas koji ste momentalno pred teškim životnim izazovima – sa zdravljem, na poslu, s djecom, partnerom, gubitcima…Za sve vas koji ste dotakli dno i mislite da nema više izlaza – ima ga. Rješenja postoje i ona su u vama. Prije ili kasnije život nas sve nokautira na ovaj ili onaj način, tako da svi padnemo i pokleknemo. Razlika između pobjednika i gubitnika je samo u tome kako se vraćamo nakon udaraca? Vraćamo li se u ring života – jači, hrabriji, pametniji, mudriji ? Ili se vraćamo slabiji, kukavičkiji, ozlojeđeniji  a nažalost i gluplji?

Učite li iz života?

Da li smo nešto naučili iz tih izazova ili  ste se prepustili sudbini i ostali gdje jeste? Život doista može biti itekako kompleksan i zahtjevan u smislu da traži od nas velika odricanja, boli i patnje. Može izgledati kao da nema izlaza niti svijetla na kraju tunela. Ima. Uvijek ga je bilo, ima ga i bit će. Zato, ako momentalno kročite kroz pakao od života, hrabro nastavite živjeti dalje, jer svaki naš novi poraz može biti uvod u neku novu pobjedu. Znate kako se veli – da sve ono što te ne ubije, samo te ojača.

Vjeruj u proces života

Zato vjerujte sebi i da sve to što vam se događa da se dešava za neko vaše više dobro. Vjerujte u svoje resurse i mogućnosti i zapamtite da su vam se možda jedna vrata zatvorila ali se u isto vrijeme otvorila jedna puno veća vrata. Vrata vaših potencijala i snage i svega onoga što možete samo niste znali da možete jer ste živjeli prema pogrešnim programima za koje je došlo vrijeme da se zamjene novim.

Vrijeme za buđenje i nove programe

I na kraju, ako ste +40, dakle u nekoj srednjoj i zrelijoj dobi, zapamtite da ste zakoračili u drugo poluvrijeme vaše utakmice života. Stoga ako ste pametni, stavite fokus i radte na oslobađanju od raznih predrasuda, nekritičkog razmišljanja, i hrpe krivih i ograničavajučih uvjerenja koje ste stjecali tijekom prvog poluvremena. Ako ste ušli u II poluvrijeme sad je vrijeme za buđenje. Ako ste još u prvom poluvremenu, na dobrom ste putu da drugi dio života provedete s puno manje patnji, puno zdraviji, sretniji i uspješniji. Kako želite da provedete drugo poluvrijeme?

“Ne idi uokolo govoreći kako ti svijet duguje život. Svijet ti ne duguje ništa. On je nastao prvi!” Mark Twain

EQOBRAZOVANJE & LIDERSHIP

error: Content is protected !!