Želiti li biti pobjednik ili gubitnik?

Za sve vas koji ste momentalno pred teškim životnim izazovima – sa zdravljem, na poslu, s djecom, partnerom, gubitcima…Za sve vas koji ste dotakli dno i mislite da nema više izlaza – ima ga. Rješenja postoje i ona su u vama. Prije ili kasnije život nas sve nokautira na ovaj ili onaj način, tako da svi padnemo i pokleknemo. Razlika između pobjednika i gubitnika je samo u tome kako se vraćamo nakon udaraca? Vraćamo li se u ring života – jači, hrabriji, pametniji, mudriji ? Ili se vraćamo slabiji, kukavičkiji, ozlojeđeniji  a nažalost i gluplji?

Učite li iz života?

Da li smo nešto naučili iz tih izazova ili  ste se prepustili sudbini i ostali gdje jeste? Život doista može biti itekako kompleksan i zahtjevan u smislu da traži od nas velika odricanja, boli i patnje. Može izgledati kao da nema izlaza niti svijetla na kraju tunela. Ima. Uvijek ga je bilo, ima ga i bit će. Zato, ako momentalno kročite kroz pakao od života, hrabro nastavite živjeti dalje, jer svaki naš novi poraz može biti uvod u neku novu pobjedu. Znate kako se veli – da sve ono što te ne ubije, samo te ojača.

Vjeruj u proces života

Zato vjerujte sebi i da sve to što vam se događa da se dešava za neko vaše više dobro. Vjerujte u svoje resurse i mogućnosti i zapamtite da su vam se možda jedna vrata zatvorila ali se u isto vrijeme otvorila jedna puno veća vrata. Vrata vaših potencijala i snage i svega onoga što možete samo niste znali da možete jer ste živjeli prema pogrešnim programima za koje je došlo vrijeme da se zamjene novim.

Vrijeme za buđenje i nove programe

I na kraju, ako ste +40, dakle u nekoj srednjoj i zrelijoj dobi, zapamtite da ste zakoračili u drugo poluvrijeme vaše utakmice života. Stoga ako ste pametni, stavite fokus i radte na oslobađanju od raznih predrasuda, nekritičkog razmišljanja, i hrpe krivih i ograničavajučih uvjerenja koje ste stjecali tijekom prvog poluvremena. Ako ste ušli u II poluvrijeme sad je vrijeme za buđenje. Ako ste još u prvom poluvremenu, na dobrom ste putu da drugi dio života provedete s puno manje patnji, puno zdraviji, sretniji i uspješniji. Kako želite da provedete drugo poluvrijeme?

“Ne idi uokolo govoreći kako ti svijet duguje život. Svijet ti ne duguje ništa. On je nastao prvi!” Mark Twain

Mirella rasicAuthor posts

Avatar for mirella rasic

Mirella Rasic Paolini, Holistički terapeut