Vi niste vaši geni

Ne samo da je znanstveno i dokazano, nego možemo vidjeti i na brojnim primjerima u životu da naši geni nisu jedini i isključivi čimbenici o kojima ovisi kako će se vaše stanice razvijati – tj. hoće li se ”razboljeti” ili biti ili ostati zdrave. Naravno da postoje predispozicije kod nekih bolesti, međutim ključno je vaše okruženje zato što svaka ljudska stanica reagira na našu percepciju i doživljaj stvarnosti i svijeta.

Efekti pozitivnog pristupa u doživljaju realnosti

Možda niste znali ali naš organizam čini ogroman skup od 30 trilijuna stanica koji ako sve štim rade i žive u harmoniji. Kako će se svaka naša stanica ponašati ovisi o našem umu i našem doživljaju realnosti. Drugim riječima, ako percipirate i doživljavate svoju realnost i svijet kao prijateljsko mjesto, okruženi pozitivnim, optimističnim i mudrim ljudima, tada će i vaše stanice vibrirati na višoj frekvenciji i upućivati vaše stanice na otvorenost, rast i razvoj.

Efekt negativnog pristupa u doživljaju svijeta

S druge strane, ako svijet i ljude generalno doživljavate kao neprijateljsko mjesto u kojem se 24/7 morate braniti i čuvati od nekoga ili nečega, vaše će stanice vibrirati na jako niskoj frekvenciji. One će biti zgrčene i non stop u akciji obrane od ‘vanjskih neprijatelja” koji ugrožavaju vašu sigurnost, zdravlje i život. Takav obrazac razmišljanja, ponašanja i življenja dolazi do izražaja u zadnjih godinu dana. Većina njih nekada zdravi su se razboljeli ili psihički prolupali od silnog straha tj stresa. Stres se hrani vašom energijom koju crpi iz vas i zbog kojeg se vi osjećate loše.

Ne dopustite da uđete u kronično stanje stresa

Kada su pod utjecajem straha i stresa duže od 5 tjedana, vi ste već ušli u fazu tj stanje kroničnog stresa. Zbog toga vaše stanice troše silnu energiju na obranu i ne ostaje im ništa ili vrlo malo energije za normalan rad vašeg organizma tj rad vaših sistema – od digestivnog, endokrinološkog, respiratornog i naravno imunološkog sistema.

I tako…tjedan po tjedan, vi trošite sve više energije, umorniji ste, iscrpljeniji, ravnodušniji, frustriraniji, tjeskobniji, depresivniji….bolesniji. Stvara se plodno tlo za razne a nažalost i one najteže poremećaje i bolesti

Naučite upravaljati stresom

Gdje bi vam bio kraj i koliko biste potrebne vam energije mogli sačuvati i usmjeriti u normalan rad vaših organa i vaše psihe kada biste znali držati stres pod kontrolom tj pametno upravljali s njime?

Nazovite i dogovorite svoje konzultacije i termin!

FocusIN Centar zdravlja

Mirella rasicAuthor posts

Avatar for mirella rasic

Mirella Rasic Paolini, Holistički terapeut