Pozdrav dragi posjetitelju,

Odlučila sam ostaviti i digitalan trag pišući svakodnevno kratke postove na blogu vezane uz moj životni stil nastavno na izvanredne okolnosti nastale pandemijom ubojita virusa zvanog Covid-19 i razorna potresa koji je napao moj grad – šaljući poruku svima nama da je vrijeme za buđenje i preuzimanje osobne odgovornosti – za sve ono što činimo ili ne činimo. Pa evo:

Poseban i pozitivan dan – od jutra do sada. Napravila sam hrpu korisnih stvari vezanih za posao. Koliko god teško, službe rade -usporeno ali rade. Najveće zamjerke imam na račun usluga banaka za poslovne subjekte koji imaju deđurstva samo 2xtj.po 3h i što ne primaju nikoga ako nije dogovorio sastanak. Ljudi lude. Iskreno se nadam da će ovo ludilo ”ostanidoma” koje svi ponavljaju poput pijanih papagaj završiti do konca travnja.Svako dulje produženje značit će doista smrt ne samo za hrvatsko gospodarstvo nego prije svega za mentalno zdravlje ljudi. Djeca i mladi lude. Nadam se da su im roditelji i bližnji podrška tj da nisu jadni prepušteni mašinama, pardon ‘pametnim uređajima’. Ne mogu zamisliti ostanak u kući tj u karanteni dok sam hvala Bogu zdrava. Naravno da bih se odgovorno ponašala u drugim okolnostima da moram. Ovako koristim blagodati zdravlja, hvala Bogu.
Zato se nakon svakodnevna jutarnjeg jogginga od 6 km i popodnevne brze šetnje uz koju se napajam svježim dozama vitamina D osjećam se super. Redovito kuham, vježbam, igramo se monopolya ili šaha, pišem, odgovaram, i nedostaje mi vremena. Neki sam dan odlučila da nema više kontaminacije otrovima od vijesti s TV ekrana tj uvela sam u kući za sve ime-slot 2xna dan kada se informiramo o situaciji vezanoj uz broj zaraženih. Umjesto Dnevnika, večera se, priča i čita a u 23.00 najkasnije idem na spavanje. Puno se bolje osjećamo. Topla preporuka svima. Probajte.

Ispred većih dućana u gradu velike gužve. Ne kužim. Neki su postrožili ulaze pa ulazi max 10 ljudi.

Vijest dana – HNB intervenirala po peti puta u zadnjih mjesec dana u cilju obrane tečaja kune tj. prodala je poslovnim bankama nešto više od EUR 618mil. i s tržišta povukla HRK 4,7mlrd.kako bi stvorila umjetnu nestašicu kuna i time joj povećala vrijednost. EUR = 7,608

Misao dana: Percepcija je projekcija #staypositive

Sve vas lijepo pozdravljam i zahvaljujem što ste svratili na moju stranicu.

RH: broj zaraženih 867; Umrlih: 6

Smrt koroni – sloboda narodu! #staypositive