Jeste li izašli iz ravnoteže? Provjerite!


Kako ostati normalan i u ravnoteži?

Preplavljeni ste? Osjećate da ste izašli iz ravnoteže? Ako ste roditelj, evo jednog blic psiho testa možete otkriti što je to što remeti vašu ravnotežu. Sve zdravstvene i psihičke tegobe koje imamo, bile one mentalne fizičke, ili emocionalne započele su prvo na energetskoj razini. Kasnije se manifestiraju i na ostalim razinama kao razne tegobe i bolesti.

Kako uopće ostati normalan u doba pandemije? Probuditi se naspavan i energizirani – osloboditi se raznih emocionalnih tegoba, brige, strahova, briga…? Kako se voljeti i njegovati? Kako probuditi kreativnost te povećati produktivnost? Kako povećati vitalnost? Ima li lijeka? Ima. Treba poraditi na svom energetskom tijelu. Dovesti ga u u energetski balans.

Kratkotrajni disbalans je ok

Ravnoteža ili balans za svakog od nas može imati drugačije značenje i podrazumijevati različite stvari. Svi smo više puta osjetili da smo izašli iz te ravnoteže, i to najčešće kada smo pod stresom ili imamo previše obaveza i to traje neki duži vremenski period.

Na prvi pogled nije nam baš uvijek sve vidljivo i često ne prepoznajemo simptome koje nam šalje naše tijelo. Stoga je potrebno malo više kako bi otkrili što je to što se krije iza nekih naših problema. Pa i zdravstvenih. Ovaj testić može biti mala pomoć u tome. Pitanja nam otkivaju kako se općenito snalazite u balansiranju između raznih životnih područja i izazova tj. na čega treba da obratite više pozornosti i da se pozabavite time. Kad provjerite rezultate, odmah u akciju ako ste izašli iz kolosijeka. Svakako mi se javite  i dogovorite konzultacije i tretmane.

Test

1) Imam jasnu sliku oko toga što su moje glavne životne vrijednosti:
a) da
b) ne

2) Osjećam se dovoljno slobodno da sam/a mogu donositi odluke koje se tiču moga života tj da radim sve onako kako ja želim:
a) da
b) ne

3) Imam dosta dobro postavljene granice u odnosu s drugima i ne ustručavam se reći ”’ne” :
a) da
b) ne

4) Imam jasnu sliku i predodžbu oko toga kako daleko mogu ići kada s nekim pregovaram oko nečega:
a) da
b) ne

5) Jedan dan u tjednu posvećujem isključivo sebi – radim ono što me opušta i veseli:
a) da
b) ne

6) Ako ste roditelj – imam točno jasnu predodžbu o tome kakav roditelj želim da budem:
a) da
b) ne

7) Uvijek se dajem maksimalno svojoj djeci i često sebe i svoje potrebe zapostavljam
a) da
b) ne

Rezultat

Svaki DA nosi 5 bodova a NE, nula.

Nula: Pothitno trebate u akciju! Presahnuli ste. Treba vam inspiracija, podrška i izazov koji će vas pokrenuti na akciju!
5-10 – Sasvim ste OK. Ipak, ne zanemarujte svoje potrebe.
15-25 – Gotovo pa super. Samo tako nastavite.
30 –  Još bolje. Super ste u svim područjima samo treba malo poraditi na roditeljstvu.
35 –  U balansu ste i možete biti uzor drugima kao roditelj da i oni imaju lijepo uređen i izbalansiran život. Čestitam!

Što je za vas balans?

Budući da naš život nije statičan nego itekako dinamičan u smislu promjena, tako ni balans nije cilj koji odradimo jednom u životu i nikad više, jer danas možemo biti u balansu, a već nakon dva sata smo u disbalansu. Kratkoročno je to ok i normalno, da ne kažem i neizbježno zato što ako imamo visoko postavljene ciljeve, njihova će implementacija zahtijevati od nas da ponekad možda provodimo više vremena na poslu nego što bismo to željeli. To je sve ok dokle god mi to držimo pod kontrolom tj dokle god smo svijesni da je to stanje privremeno i da se poslije toga vraćamo u ravnotežu.

Kreiranje uravnoteženog života predstavlja ključ ne samo za naš uspjeh, zdrave međuljudske odnose, povećanje produktivnosti, upravljanje stresom, korištenje svih inaših umnih resursa i potencijala nego prije svega za naše cjelokupno zdravlje. Za početak definirajte što za Vas znači balans ili ravnoteža?

Ukoliko želite dovesti sebe i svoj život u balans, nazovite FocusIN jer imamo rješenja za svaki problem!

DOM & OBITELJEQZDRAVLJE & LIFESTYLE

error: Content is protected !!